GOSA

Seniorennamiddag

dinsdag 7 november
VODL, Kronkelweg comité, KVLV, Ziekenzorg, Landelijke Gilde en Gezinsbond organiseren voor 55+ een ontmoetingsnamiddag met koffie en taart en een vleugje nostalgische muziek gebracht door DJ Mil.
De Kronkel, Vissenaken om 14u
Inschrijven kan per mail via gezinsbond.vissenaken@nullskynet.be of op www.vissenakenleeft.be/senioren

Uitstap naar bloemencorso in Zundert

zondag 3 september
Stoet van praalwagens, versierd met bloemen
Inschrijven en meer info vind je op de homepagina van www.gezinsbondgewestleuven.org

Weekverblijf in Reigersnest in Koksijde

maandag 4 september tot 11 september
Muzikale avond, bingoavond, gym, uitstappen, gezellig samenzijn…
Inschrijven en meer info vind je op de homepagina van www.gezinsbondgewestleuven.org

Lezing Manu Keirse: “Verdriet en rouwen”

woensdag 15 november
Vroeg of laat krijg je te maken met het verlies van een persoon die je dierbaar is. De relatie en de omstandigheden van het verlies maken het verdriet anders. Het gemis draag je een heel leven mee. Het vraagt (h)erkenning van het verdriet om verder te gaan. Manu keirse raakt ons met concrete, herkenbare verhalen.
Zaal Libbeke, Lubbeek om 14u
Leden: 6 euro, niet-leden: 9 euro
Meer info vind je op de homepagina van www.gezinsbondgewestleuven.org
Inschrijven op de website van het gewest.

Kunstenparcours Tourinnes

zaterdag 25 november

In november staat Tourinnes-la-Grosse, vredig dorpje in de landelijke natuur van Waals Brabant, in de kijker met zijn geweldig kunstenparcours. De bewoners stellen, elk weekend van november, hun huizen, wel 100 in totaal, open, om kunstenaars van allerlei slag, de gelegenheid te geven hun werk te tonen. Het parcours werd meer dan 50 jaar geleden in het leven geroepen door onze grootste keramist Max van der Linden. Deze veelzijdige, eenvoudige, volkse man, baron van der Linden, overleed in 1999, maar zijn werken blijven voortbestaan en laten niemand onberoerd. Het parcours, een cultureel en artistiek evenement van hoog niveau, trekt nog ieder jaar vele enthousiaste bezoekers. We zijn van plan mee te genieten op zaterdag 25 november.

Programma: afspraak aan de St. Pieterskerk van Vissenaken, alwaar vertrek met auto’s, om 13.30u., naar Tourinnes. Na inschrijven en eventueel een drink in “Le Relais-St.-Martin”, een authentiek, gezellig dorpscafeetje, volgen we een gedeelte van het kunstenparcours, te voet, met o.a. het 12e eeuws romaans kerkje, waar we prachtig keramiek vinden van Max van der Linden. Dit kerkje is ook het decor voor toneelopvoeringen en concerten en ligt op het pittoreske dorpspleintje. Verder vinden we in tal van huizen allerlei vormen van kunst: keramiek, schilderwerken, beeldhouwwerk, textiel, dichtkunst, mobielen, foto’s en noem maar op…

Met de auto kunnen we ook naar het nabijgelegen Nodebais waar zich het geboortehuis van Max van der Linden bevindt, het monumentaal pachthof, de “ferme d’Agbiermont”. In de mooie hoeve er tegenover wordt keramiek tentoongesteld van een neef van de meester. Eveneens in Nodebais, midden in de natuur, bevindt zich een kapel, eigendom van de familie van der Linden, rijkelijk gedecoreerd met keramiek van de hand van de kunstenaar. Ook in Beauvechain, Bevekom, in het cultureel centrum kan men prachtige kunststukken bewonderen.

Tot slot is er op de terugweg gelegenheid tot een gezellig etentje in het Kapittelhuys in Hoegaarden.

Geïnteresseerden nemen contact op met Nicole Wollants, voor 11 november op het telnr. 016/822436 of gsm 0472 349389, of via e-mail: nicole.wollants@nulltelenet.be, zodat het vervoer met auto’s kan geregeld worden. Toegang tot het parcours en eventueel etentje, ter plaatse te betalen.

Voor meer informatie google je St. Maartensfeesten Tourinnes-la-Grosse en Max van der Linden.

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.gezinsbondvissenaken.be/gosa
Twitter